luni, 20 iulie 2009

Scandalul ovocitelor: Ai vrea un asa material genetic?

Ma intreb ce li se spune acelor cupluri care apeleaza la aceasta solutie pentru a avea un copil si cat de disperate sunt. Stiu ele cine sunt donatoarele ovocitelor, ale materialului genetic al viitorului lor copil?

Cand am vazut filmarile cu femeile acelea si filmuletul realizat in ancheta Academiei Catavencu - daca vreti sa stiti cum se procedeaza, puteti citi aici - m-am ingrozit. Trebuie sa fii foarte disprat si sa iti doresti extrem de mult un copil sa iti asumi o asemenea solutie.

Imi imaginez ca acele cupluri/persoane care vor ovocitele sau sperma si apeleaza la donatori in acest sens au un portret robot al donatorilor, nu? Oare cum o arata portretul acestor femei? Oare cuplurile respective vroiau ovocite de la o donatoare blonda si se trezesc cu un copil ceva mai ciocolatiu? Nu ca n-ar fi la fel de dragalas, dar daca tot ti-l comanzi, de ce sa iasa cum il vrei? Oare li se spune ca donatoarele sunt tinere, educate, cu un IQ ridicat sau ca sunt niste femei sarmane, probabil cu cateva clase educatie?

Dincolo de aspectul moral, legal al acestui caz, eu nu pot sa nu ma gandesc ca nu mi-as dori un asa material genetic. In ruptul capului!

Un comentariu:

  1. lumea evolueaza odata cu morala si cu etica. evident ca aveti dreptate: copilul comandat si platit in avans trebuie sa iasa dintr-un ovul cu certificat de calitate conform legilor in curs de elaborare. serviciul de protectie a consumatorului trebuie sa-si extinda competentele iar daca ovulul nu este conform standardelor, trebuie inlocuit in termenul de garantie.evident ca ce spun este numai pe jumatate in gluma. mai vorbim peste 10 ani cind adoptiile vor fi complet inlocuite de metoda ovul/spermatodoid iar cei cu bani pot sa aiba exact copilul pe care-l viseaza, fara defecte genetice, fara inclinatii catre consum de droguri, fumat, alcool, cu talente si alte calitati conform cu caietul de sarcini.....deocamdata avem ce se vede dar toate se schimba si se perfectioneaza indiferent de parerea noastra....

    RăspundețiȘtergere