marți, 13 ianuarie 2009

Bebelusii britanici se nasc cu o datorie de 17.000 de lire

Conservatorii din Marea Britanie au lansat luni o noua campanie prin care ataca politica lui Gordon Brown si solutiile gasite de el pentru a iesi din criza economica. Potrivit lui George Osbourne, purtatorul de cuvant si coordonatorul politicilor economice al conservatorilor, datoria publica a britanicilor sub laburisti se va dubla in urmatorii 5 ani, la peste o mie de miliarde. Asta inseamna ca fiecare familie va plati in plus o factura de 2000 de lire pentru a acoperi doar dobanzile la datoriile acumulate de laburisti.

Prin urmare, consevatorii au lansat o campanie care a costat 250.000 de lire. Pe mine m-au incantat reclamele, atat cea pentru print, cat si cea video. Ideea este ca un bebelus are la nastere o datorie de 17.000 de lire, impovarat de Gordon Brown, o datorie a acestuia pe care trebuie sa o plateasca generatiile viitoare.

Iata poza:


"Am nasul lui tati, ochii lui mami si datoria lui Gordon Brown", spune bebelusul.

Evident ca imediat a aparut si o caricatura a acestui poster. Copyrightul apartine publicatiei The Independent, al carui caricaturist a facut-o.

Ea il infatiseaza pe David Cameron, liderul conservatorilor, care spune: "Dintii lui tati, parul lui mami si job-ul lui Gordon Brown". :))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu